Tomatenserre

Zelf tomaten kweken is veel gezonder én leuker!

De ideale tomatenserre kopen

Royal Well heeft een breed assortiment tomatenserres. Voor iedere tomatensoort is er een ideale tomatenserre leverbaar. De tomaten zijn goed beschermd tegen weersinvloeden als regen en wind. Voor tomaten geldt dat hoe beter zij beschermd worden tegen regen, hoe beter zij bestand zijn tegen tomatenziektes. Door gebruik te maken van voldoende ramen krijgen ook schimmels en ongedierte geen kans en geniet u tijdens de zomer van heerlijke eigen gekweekte tomaten.

Tomatenserres

De ideale tomatenserres voor het kweken van tomaten en andere klimmers als komkommers, pepers en paprika’s zijn de Roma Tomato, Tasty Tomato 5 en Maxi Tomato. Deze tomatenserres bieden veel ruimte en zijn geschikt voor kweken in de volle grond.

Roma Tomato

De Roma Tomato tomatenserre heeft weinig oppervlakte nodig, maar biedt flinke kweekruimte in de hoogte, ideaal voor klimmende gewassen. Toegang tot de serre wordt verleend door 1 grote oprolbare rits opening voorzien van clip sluitingen. Voor een goede beluchting van de gewassen zijn 2 horrengaas ramen met ritssluiting standaard. Door toepassing van een schuin dak welke ondersteund wordt door 3 stalen buizen zal het regenwater altijd afvloeien.

Tasty Tomato 5

De tomatenserre Tasty Tomato 5 heeft een extra 5e stalen buis in de achtergevel zodat de serre extra bestendig is tegen weersinvloeden. Het aflopende dak wordt ondersteund door 5 metalen buizen zodat het regenwater optimaal van het schuine dak loopt. De tomatenserre is voorzien van 1 grote oprolbare rits opening voorzien van clip sluitingen. Voor een goede beluchting van de gewassen zijn 2 horrengaas ramen met een ritssluiting standaard.

Maxi Tomato Galva

De Maxi Tomato Galva is een ruime tomatenserre waarbij een uitstekende waterafloop is gegarandeerd door de halfronde dakconstructie. De Maxi Tomato is voorzien van 2 oprolbare rits openingen en 4 afsluitbare horrengaasramen, 1 aan beide korte zijden en 2 stuks op de achterzijde van de serre.

Green Rocket Galva

De Green Rocket tomatenserre is ideaal voor de kweker met veel ruimte.De Green Rocket Galva bestaat uit een solide constructie van verzinkte stalen bogen Ø 25 mm. Het frame wordt overspannen met een frisgroene UV-bestendige en gewapende folie (PE 170gr/m2) dat diffuus groeilicht doorlaat. Ideaal voor de beplanting in deze tomatenserre. Voor een goede beluchting is deze folietunnel voorzien van 4 afsluitbare horrengaas ramen. Het verankeren van de Green Rocket Galva aan de ondergrond gebeurt o.a door het ingraven van de 50 cm extra lange ‘folieflap’.

Cherrytomaten

Heeft u weinig ruimte in de tuin of balkon maar wilt u toch cherrytomaten of snoep/snack tomaten kweken? Dat kan met de Apple Mint folieserre. Deze tomatenserre is geschikt voor het kweken op het balkon, terras of gewoon in de tuin. In deze tomatenserre zijn uw gewassen beter beschermd tegen verschillende weersinvloeden.

 

Apple Mint Air

De tomatenserre Apple Mint Air is ideaal voor als u weinig plek heeft maar toch een tomatenserre wilt waarmee in de hoogte gekweekt kan worden. Deze tomatenserre is voorzien van 3 stalen kweekschapen welke gemakkelijk te verwijderen zijn als de planten flink zijn gegroeid.

Het gewapende PE folie is UV-bestendig en heeft een frisgroene kleur. De folie laat een diffuus groeilicht door. De Apple Mint Air is voorzien van een grote rolbare rits opening en is het beste te plaatsen tegen een schutting of schuur.

Aluminium tomatenserre

Een duurzame aluminium tomatenserre is de wens van iedere kweekliefhebber en wordt geplaatst in de moes- of siertuin. Met een aluminium tomatenserre wordt het kweekseizoen verlengt en een optimaal klimaat gecreëerd. Er zijn verschillende modellen, kleuren en afdichtingen leverbaar. Naast het kiezen van de afmetingen en het model, dient er een glaskeuze gemaakt te worden tussen polycarbonaat, tuinders- of veiligheidsglas.

Tomaten kweken

Tomaten zijn heerlijk en gezond. De tomaat kan gebruikt worden in salades, burrito’s en is ook heerlijk op een broodje. Eigen kweek wordt steeds populairder en de tomaat is één van de favorieten. Tomaten kunnen zowel in een pot als in de volle grond gekweekt worden.

De zaadjes van een tomaat zijn zelf te oogsten/winnen maar het is ook mogelijk om deze te kopen of online te bestellen.

  • Zaaien is mogelijk van: eind maart / half mei
  • Tomaten dieven: half mei / eind juni
  • Oogsten: juli/september

Het is ook mogelijk om bij een lokaal tuincentrum een tomatenplant aan te schaffen en deze direct in de tomatenserre te plaatsen.

Tomaten verzorgen

Tomatenplaten houden van water maar hebben een hekel aan regen! De bladeren van de tomatenplant zijn gevoelig voor regenwater wat kan leiden tot tomatenziektes. Geef daarom altijd water aan de voet van de tomatenplant.

Tijdens het kweken van tomaten is het van belang dat de dode en gele bladeren verwijderd worden en de tomaten te ‘dieven’. Dieven is het verwijderen van de okselscheuten bij tomaten.

Oogsten

Tijdens een mooie zomer kunnen de tomaten begin juli geoogst worden. Als het tijd is om de tomaten te oogsten, dienen de tomaten voorzichtig van de steel gedraaid te worden.

Het resultaat: heerlijke en gezonde zelf gekweekte tomaten voor het hele gezin.

Zelf kweken is gezonder en leuker!
Tomatenserre Roma Tomato
Tomatenserre Green Rocket Galva
Tomatenserre Apple Mint Air
Aluminium tomatenserre
Geef altijd water aan de voet van de tomatenplant
Heerlijke en gezonde zelf gekweekte tomaten