Plantenserre

Kweek je eigen groente, kruiden, tuinplanten en bloemen van februari tot november in een plantenserre!

In een plantenserre worden groente-, kruidenplanten en bloemen onder ideale omstandigheden gekweekt. Het kweken begint met zaaien of stekken en later met verspenen en opkweken in de plantenserre. Vervolgens wordt de plant in de volle grond of pot geplant en in de plantenserre geplaatst. Plantenserres worden ook gebruikt voor specifieke planten zoals orchideeën en cactussen. Een andere naam voor plantenserre is tuinserre, kweekserre of hobbyserre.

Brede toepassing

Plantenserres worden breed toegepast in menig moestuin, volkstuin, siertuin, schooltuin of in de tuin bij een zorginstelling of restaurant. Bekijk de volgende video waar een chef-kok zijn verse kruiden plukt voor zijn dagverse gerechten. Zijn er nog meer toepassingen voor een plantenserre? Jazeker, plantenserres worden ook gebruikt als vlinderserre, vergaderruimte, showroom, rookruimte of als tuinkamer; een ruimte om in te loungen, lezen, schilderen of dineren!

Serremodellen

Royal Well plantenserres worden aangeboden als vrijstaand model, te vinden in de navigatiebalk onder tuinserres. Als model te plaatsen tegen een muur, ga naar muurserres.

Beglazing plantenserres

Plantenserres worden afgedekt met tuindersglas, veiligheidsglas of polycarbonaat. Het kweekresultaat onder tuindersglas en veiligheidsglas is gelijk. Veiligheidsglas is gehard glas waardoor dit 7 keer sterker is dan tuindersglas. Kweken onder polycarbonaat adviseren wij indien er ook in de wintermaanden gekweekt gaat worden. Polycarbonaat is voorzien van luchtkamers waardoor de isolatiewaarde hoger is. Een kachel zal een serre met polycarbonaat veel sneller verwarmen dan een serre voorzien van glas.

Vrijstaande plantenserre
Plantenserre aan muur