Ventilatie - Louvre raam

Louvre-raam voor optimale ventilatie van uw serre en gewas!

Ventileer, ventileer, ventileer

Om uw planten, groenten, kruiden en fruit optimaal te kunnen laten groeien is ventilatie/luchtcirculatie erg belangrijk. De beste manier om de lucht in uw serre vers en gezond te houden is door te zorgen voor voortdurende ventilatie en circulatie van verse lucht, dag en nacht, in alle jaargetijden.

Dan komt frisse lucht binnen en verdwijnen overbodige warmte, vocht, schimmels en andere stoffen die je niet in je serre wilt hebben. Dat klinkt eenvoudig, maar in veel serres is er geen optimaal kweekklimaat aanwezig omdat er niet genoeg ventilatie plaatsvind. Ventilatie betekent continu frisse lucht aanvoeren en vervuilde lucht afvoeren. Dat is niet hetzelfde als luchten.

Luchten

Luchten betekent ramen en deuren tegen elkaar open zetten. Luchten is nuttig om snel extra verse lucht in de serre te krijgen, maar het is geen vervanging van ventileren. Het effect is namelijk snel weg: zodra het raam dicht gaat zal de warmte en daarbij horende problemen zich weer ophopen.

Warmte ventilatie

Als de tempraturen buiten stijgen, stijgen de tempraturen in de serre ook. Het is dan erg belangrijk om uw serre te ventileren. Als het te warm en vochtig is in uw serre, raken de planten gevoeliger voor ziektes en kunnen er schimmels ontstaan. Naast een automatische raamopener voor een dakraam adviseren wij één of enkele Louvre-ramen te plaatsen in de gevels van uw serre/serre.

Voor een gezond leefklimaat van planten in een serre moet er ventilatie plaatsvinden. Zoals u hieronder kunt zien kan u een optimale ventilatie en luchtcirculatie creëren door in uw serre een Louvre-raam te plaatsen.

De voordelen van goede ventilatie

  1. Gezonder en beter kweekklimaat
  2. Afvoer van overbodige warmte/vocht
  3. Minder schimmelvorming
  4. Nauwkeurigere ventilatie
  5. Betere kweekresultaten

 

Ventilatie pakket

Het inbouwpakket voor de ventilatie van uw serre bestaat uit;

  • Een Louvre-raam (bestaande uit 5,6 en 8 lamellen en verschillende kleuren)
  • Pasruiten

Bij iedere Eden serre (Birdlip, Burford, Blockley en Bourton) wordt bij de glaskist een ‘pasruit’ meegeleverd. Dit is de ruit welke geplaatst wordt boven of onder het Louvre-raam. Bij een Juliana serre (Compact, Premium en Gardener) wordt er bij het Louvre-raam een extra ‘pasruit’ meegeleverd. Bij een Halls serre (Popular, Qube, Magnum en Supreme) plaatst u het Louvre-raam door een ruit 610 x 610 mm het verwijderen en daar het Louvre-raam in te plaatsen.

In de tuinserre Supreme voorzien van veiligheidsglas past alleen het Louvre-raam met 5 lamellen. Het artikelnummer is RW2353

Er is een Louvre-raam voor iedere tuinserre uit het Royal Well programma beschikbaar met een ruitbreedte van 610 mm (Halls en Eden serres) en 700 mm (bij Juliana serres)

 

 

Ventilatie met een Louvre-raam in de achtergevel
Louvre-raam 6L
Ventileer uw serre met een Louvre-raam
Louvre-raam zwart en groen verkrijgbaar