Overname Royal Well door Outdoor Life Group Nederland Gouderak B.V.

Overname Royal Well door Outdoor Life Group Nederland Gouderak B.V.

Gouderak, 15-6-2022 – Royal Well V.O.F. (Royal Well) en Outdoor Life Group Nederland Gouderak B.V. (OLG) hebben een overeenkomst bereikt om de activiteiten van Royal Well onder te brengen bij OLG. Algemeen directeur Nico Kramer van Royal Well zal voorlopig direct betrokken blijven bij de ontwikkeling van Royal Well binnen OLG en samen met het commerciële en logistieke team van OLG de activiteiten verder vormgeven. Paul Gijsberts is als algemeen directeur eindverantwoordelijk voor OLG.

Royal Well is in Nederland en België autoriteit op het gebied van kweken in een (tunnel)serre. Haar assortiment bevat producten zoals aluminium tuinserres met glas of polycarbonaat, tunnelserres, broeibakken en diverse accessoires. In Nederland en België verkoopt Royal Well haar producten onder de merknamen Halls, Eden, Juliana en Royal Well. De klanten van Royal Well zijn ketens, specialisten, tuincentra en online retailers.

OLG is een toonaangevende full service importeur en groothandel van tuinhout, tuinverblijven en aanverwante artikelen. De klanten van OLG zijn diverse DHZ-ketens, tuincentra en online retailers in de Benelux. Door verregaande service op het vlak van categorie- en datamanagement, logistiek en aftersales heeft OLG zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. OLG is onderdeel van moedermaatschappij Outdoor Life Group Holding B.V.

Nico Kramer“We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om van Royal Well een toonaangevende speler te maken op het gebied van tuinserres, broeibakken en aanverwante artikelen. We willen onze klanten alles bieden voor optimaal kweekplezier en we denken dat we daarin goed geslaagd zijn. Gezien onze leeftijd en het ontbreken van opvolging zijn we op zoek gegaan naar een partij om onze activiteiten aan toe te vertrouwen. In OLG hebben we een partner gevonden om Royal Well naar de volgende fase te brengen door verdergaande professionalisering aan te brengen in onze bedrijfsprocessen. We zijn blij dat we daar ook nauw bij betrokken blijven.”

Paul Gijsberts“Ik kijk er zeer naar uit om Royal Well toe te voegen aan onze categorieën. De activiteiten en ambities van Royal Well, haar exclusieve merkenportfolio en de nuchtere mentaliteit sluiten goed aan bij onze manier van werken en onze ambities. We waren al langer op zoek naar een verbreding van ons assortiment en vanaf het eerste moment dat we kennis maakten met Nico Kramer en zijn vrouw Bina was er op diverse vlakken een goede klik. We zijn ervan overtuigd dat we met onze verregaande service het bedrijf verder kunnen helpen in het succesvol naar de markt brengen van haar producten. Ook ben ik trots dat we dit met het gehele team in korte tijd mogelijk hebben gemaakt”.

De transactie is namens de verkopende partij begeleid door Marktlink Fusies & Overnames.

Laurence Hamilton“Royal Well heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een succesvolle onderneming actief in een groeiende outdoor nichemarkt. Tezamen met de eigenaren van Royal Well is in Outdoor Life Group de ideale partner gevonden om het merk Royal Well naar het volgende niveau te tillen. Vanwege de pragmatische en ondernemende aanpak van alle partijen hebben we in een relatief kort tijdsbestek een succesvolle transactie gerealiseerd”.

EINDE PERSBERICHT